søndag den 13. juli 2008

Rabarbertærte

Røde og sprøde :) Jeg er altid begejstret, når jeg kan tilfredsstille mine smagsløg og min lækkersult bare ved at smut ud i haven. Nu er det ikke fordi, jeg har en køkkenhave med diverse bærbuske og alle slags grøntsager - jeg har kun en vild selvsået brombærbusk, et mirabelletræ, en masse hyld, en spinkel rabarberplante og så selvfølgelig "frugtplantagen" i forhaven. Fire små frugttræer, som vi fik for tre år siden til vores bryllup: Æbler, pærer, kirsebær og blommer.
Grønt og skønt

Men mine naboer har den mest fantastiske køkkenhave, og jeg har Wildcard til at forsyne mig, hvilket er ganske vidunderligt - så sådan en lørdag eftermiddag hvor trangen til rabarbertærte pludselig overvælder mig, ja, så er det jo ganske enkelt at luske over og forsyne sig med friske økologiske og hjemmedyrkede røde rabarber.Nybagt

Opskriften:

Kog ½ kg rabarber men en anelse vand, flormelis efter behag og husk for alt i verden oxyderingsmiddel!!!! Jævn "grøden" med en anelse maizena. Hæld rabarberne op i et tærtefad og lad det køle lidt af.

Imens kan du så lave dejen:
150 g smør, 85 g sukker, 2 æg, 60 g mel og godt og vel to håndfulde hakkede mandler - alle ingredienser piskes sammen til en halvfast dej - for dernæst at blive smurt ud over rabarbergrøden i tærtefadet.

Så skal kagen i ovnen ved 200 grader i ½ time.MUMS
Tærten serveres lun med din favorit vaniljeis - jeg vil kategorisere smagsoplevelsen som Himmerrigsmundfulde - faktisk er ET stykke overhovedet ikke nok :)

Fordelen ved dejen er, at man kan bruge alle slags frugter - prøv f.eks. æbler marineret i whisky eller mørk rom strøet med rørsukker - den er et hit hver gang.

Ingen kommentarer: