

Men mine naboer har den mest fantastiske køkkenhave, og jeg har Wildcard til at forsyne mig, hvilket er ganske vidunderligt - så sådan en lørdag eftermiddag hvor trangen til rabarbertærte pludselig overvælder mig, ja, så er det jo ganske enkelt at luske over og forsyne sig med friske økologiske og hjemmedyrkede røde rabarber.
Opskriften:
Kog ½ kg rabarber men en anelse vand, flormelis efter behag og husk for alt i verden oxyderingsmiddel!!!! Jævn "grøden" med en anelse maizena. Hæld rabarberne op i et tærtefad og lad det køle lidt af.
Imens kan du så lave dejen:
150 g smør, 85 g sukker, 2 æg, 60 g mel og godt og vel to håndfulde hakkede mandler - alle ingredienser piskes sammen til en halvfast dej - for dernæst at blive smurt ud over rabarbergrøden i tærtefadet.
Så skal kagen i ovnen ved 200 grader i ½ time.
Tærten serveres lun med din favorit vaniljeis - jeg vil kategorisere smagsoplevelsen som Himmerrigsmundfulde - faktisk er ET stykke overhovedet ikke nok :)
Fordelen ved dejen er, at man kan bruge alle slags frugter - prøv f.eks. æbler marineret i whisky eller mørk rom strøet med rørsukker - den er et hit hver gang.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar